Nadal sa na tenisové dvorce vráti možno už o mesiac

10.10.2012 Celý región

Madrid 10. októbra (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal zatiaľ nepozná presný termín, kedy sa vráti na súťažné dvorce. Sedemnásobný šampión Roland Garros však nevylúčil možnosť, že by sa tak mohlo stať už na budúci mesiac. Bývalá svetová jednotka a v súčasnosti štvrtý hráč rebríčka ATP by sa v prípade doliečenia zraneného kolena mohol predstaviť vo finále Davisovho pohára proti Česku i na Turnaji majstrov v Londýne.

Dvadsaťšesťročný Nadal naposledy odohral súťažný zápas ešte v júni, keď v 2. kole Wimbledonu šokujúco podľahol Čechovi Lukášovi Rosolovi. Hoci ešte trénuje len mimo kurtu, necháva si pootvorené dvere k návratu ešte pred koncom aktuálnej sezóny. Zároveň však pripustil, že šance na jeho účasť na Turnaji majstrov či vo finále Davisovho sú dosť malé.

Víťaz jedenástich grandslamových turnajov vynechal pre problémy s kolenami olympijský turnaj v Londýne i US Open. Napriek intenzívnej rehabilitácii a pocitu určitého zlepšenia stavu sa stále necíti byť pripravený na tréning na kurte. "Bolo to pre mňa skutočne veľmi ťažké, pretože som cítil, že s kolenami to stále nie je ono. V posledných týždňoch som však pocítil zlepšenie a to mi dodalo silu pokračovať v tvrdej každodennej práci. Pracujem na tom, aby som sa čo najskôr vrátil k tréningom na kurte," vysvetlil.

Nadal počas doterajšej kariéry prekonal už niekoľko zranení, súčasná vynútená pauza je však suverénne najdlhšia. Olympijský víťaz z Pekingu 2008 sám nevie, čo očakávať od návratu. "Múdrejší budem až vtedy, keď v kolenách nebudem cítiť žiadnu bolesť a začnem trénovať. Určite budem potrebovať nejaký čas na rozohratie sa, možno si to vyžiada nejaký mesiac a pol. Najdôležitejšie je však pokračovať v liečbe a nič neuponáhľať," dodal.

Nadal by mal koncom decembra absolvovať exhibičný turnaj v Spojených arabských emirátoch, kde sa podľa organizátorov predstavia aj trojnásobný víťaz Australian Open Srb Novak Djokovič, šampión US Open Brit Andy Murray a Španiel David Ferrer.
 

Vyberte región